Electric Mirrors not quite working... - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
¬Ľ Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2001, 03:41   #1 (permalink)
T5 Expert Operator
 
XR_Strider_GuY's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: 3Fb Skunk Works(JXR01 Dev)
Age: 34
Posts: 6,542
confused Electric Mirrors not quite working...

Guys anyone with EF-EL's experiencing the same problem as me. My mirror on the passenger side doesn't quite work for the left pan of the mirror. Up down right pan works ok. One the drivers side everything works except for the down panning of the mirror. Can anyone suggest a way to fix it without replacing the mirror???
__________________
Motor May 2001 Quote: "Believe it or not, there are actually a bunch of weirdos out there who reckon a six cylinder is the dux gutz. Bugger it: I'm one of them" :s5

AUII Late Ed XR6 HP T5 Venom- Full Tickford Body Kit, 17in Wheels, Herrod Bi-plane Spoiler, Momo Steer/Gear, T-Series Interior Options, Premium Stereo and a very light-tuned 4.0L I6

(FPV-Tickford Club of NSW Member and Co-Founding Member of 3FB Inc, Ford Forums Food Bandits)
XR_Strider_GuY is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-07-2001, 04:06   #2 (permalink)
Powered by HAD
 
AusXH's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Central Coast NSW
Age: 32
Posts: 1,328
Were they working before the EF went in for the repairs? Seems wierd that they work but only in 3 out of the 4 directions. :rolleyes:
AusXH is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2001, 17:30   #3 (permalink)
Rail Rider
 
Join Date: Jun 2001
Location: Cowra, NSW
Posts: 1,248
I have an EB with the same problem. I have no idea what causes it, I had a close look at it but all was fine.
__________________
AlbertM is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2001, 02:19   #4 (permalink)
Chromed Member
 
botch's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: driving around with bent pushr
Posts: 1,810
gotta be both mirrors crook


try carefully pushing on the mirror in the direction its meant to go with someone operating the switch....i.e."roll start". sometimes mirror elec contacts get "stuck" and this may gettem goin

botch is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2001, 06:55   #5 (permalink)
T5 Expert Operator
 
XR_Strider_GuY's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: 3Fb Skunk Works(JXR01 Dev)
Age: 34
Posts: 6,542
Yeah had a look at the connections and all and found out the problem, the connector of the mirror switch wasn't quite connected and like what Botch said i found out that both the up panning didn't work so i figured it was teh switch str8 away. Now i have coloured mirrors that actually work woohoo. :p :p :p


AlbertM,
Try getting the actual mirror off the mirror housing and run the mirror to see if it works all directions, i found that if the mirror isn't secured properly it won't work in a particlaur direction.
__________________
Motor May 2001 Quote: "Believe it or not, there are actually a bunch of weirdos out there who reckon a six cylinder is the dux gutz. Bugger it: I'm one of them" :s5

AUII Late Ed XR6 HP T5 Venom- Full Tickford Body Kit, 17in Wheels, Herrod Bi-plane Spoiler, Momo Steer/Gear, T-Series Interior Options, Premium Stereo and a very light-tuned 4.0L I6

(FPV-Tickford Club of NSW Member and Co-Founding Member of 3FB Inc, Ford Forums Food Bandits)
XR_Strider_GuY is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2001, 20:53   #6 (permalink)
Rail Rider
 
Join Date: Jun 2001
Location: Cowra, NSW
Posts: 1,248
Thanx! I'll give it a try.
__________________
AlbertM is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2002, 06:02   #7 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Location: Qld
Age: 60
Posts: 58
Pull the switch apart and you will find that part of the circuit is burnt out,caused by the wiring been shorted out on the body.Easily repaired.
Station-rat
station-rat is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ford to sell Norwegian electric car subsidiary Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 12-19-2002 22:54
Calif. company bids for unplugged Ford electric car unit Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 10-31-2002 18:28
Selling out: The real reason automakers want you to buy electric Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 05-20-2002 11:18
Painting mirrors and back of car gmanEA Exterior | Body | Paint 13 04-05-2002 21:56

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 01:08.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.