My 1G alternator isn't cutting it - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-08-2004, 16:20   #1 (permalink)
got torque?
 
Join Date: May 2004
Location: Macomb, IL USA
Posts: 2
My 1G alternator isn't cutting it

Hello, I'm having some problems with my 77 Merucry Marquis. It's been modied quite a bit from stock... the big things electrical wise are dual 12" electric fans and some high output H4 headlights. The OEM alternator was rated for 60AMPs... when I put the fans on I noticed that the alt couldn't keep up so I got an upgrade kit wich bumped up my alt to a 105 amp. That worked OK until I did the headlight upgrade. Now, the car can't run the fans and the headlights and keep the battery charged. I keep having issues with the battery running almost dead and also I can see looking at the voltmeter that there's a big drop in voltage whenever headlights and fans are going.
This is a 1G alternator, and it's externaly regulated. I obviously need something beefier to run everything but I'm not sure where to look/what to get. Preferably something that doesn't break the bank though.
Anyone here know of an option that might work for me?
thanks.

btw, pics and info on the car are here:
http://marquis.thecowman.com
Cowman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-08-2004, 16:31   #2 (permalink)
Ford Appreciation Society
 
EBXR's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: ACT and loving it!
Age: 41
Posts: 3,666
Re: My 1G alternator isn't cutting it

Did you fit relays when you upgraded your lights?
__________________
'67 Mustang V8 4sp... what fun to drive!
EBXR is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2004, 16:36   #3 (permalink)
got torque?
 
Join Date: May 2004
Location: Macomb, IL USA
Posts: 2
Re: My 1G alternator isn't cutting it

Quote:
Originally Posted by EBXR
Did you fit relays when you upgraded your lights?
Had to. The OEM breaker kept triping because the circuit was designed to run old sealed beam lights and it couldn't keep up with the amount of current the new lights were demanding.
Cowman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sub in xf ute without cutting metal heller44 Audio And Security 7 03-05-2004 23:23
U.S.A.:Ford delays cutting Mo. plant shift Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 02-28-2004 07:40
Parcel shelf cutting SmokedEB Audio And Security 20 11-14-2003 05:56
Cost cutting falls short, Ford says Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 03-03-2003 23:23
Ford cutting 35,000 jobs!!! Mr Sparkle The Pub 4 01-11-2002 11:53

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 11:23.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.