Odometer problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
¬Ľ Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-03-2004, 04:48   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Sydney
Posts: 129
Odometer problem

Yesterday, unless I have been asleep for a longgg time, the speedo on my EL read 140000 odd klms. Today it is 555555 klms. Now I am damn sure i haven't been sleep driving, I am sure I cannot go that far on a tank of petrol and I haven't seen any strange lights hovering in the sky oeverhead so what is going on.
I assume the odometer is now cactus so is there a fix for this or do I have to get a new cluster??
Any help would be appreciated as I am certain it may have a slight impact on the resale value when I go to sell it !!!
__________________
EB FAIRMONT STOCK
EL FALCON STOCK
kiwishau is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-03-2004, 04:58   #2 (permalink)
No longer around
 
MADNC_8's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Geelong
Age: 33
Posts: 4,882
Re: Odometer problem

woah thats damn odd...........
it probably wont do anything but have ay tried resetting the ECU?

pull battery + wire for half hour - make sure you know the radio code if you still have the stock radio
MADNC_8 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2004, 06:06   #3 (permalink)
.au member
 
back2thefutura's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Sthn NSW, AU
Posts: 2,747
Re: Odometer problem

Is it in diagnostic mode? There is a setting when it shows all 5's, one for all 8's too.

Failing that a reset should clear it.
__________________
2002 Focus CL Hatch
too slow..............for now
back2thefutura is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 Ford Escape liftgate problem and steering column problem macollin Ford Escape | C-MAX | Mercury Mariner Forum 0 09-23-2004 07:27
87 Bronco-Fusible link problem, maybe? HELP ladyferricher Ford Bronco Forum 1 09-14-2004 21:16
Steering/wheel alignment problem mike98AUXR6VCT Suspension | Wheels&Tires | Brakes 10 04-23-2004 04:33
Fairmont Ghia, what to pay? adamw Australian Falcons 29 12-16-2003 22:47
EF Wiper problem Darren.Parish General Tech 5 03-19-2002 18:35

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 00:15.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.