Range on Trip computer says "0" - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-16-2004, 03:48   #1 (permalink)
ben
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 264
Range on Trip computer says "0"

So my trip computer on my EL fairmont is beeping every time i start the car saying i have no fuel left. Obviously i do.

do these run on a seperate fuel sender to the fuel gauge ?

Is it likely software/hardware related or transduecer/device/wiring related ?

Ben
ben is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-16-2004, 04:09   #2 (permalink)
habib
 
Join Date: Apr 2004
Location: melbourne
Age: 29
Posts: 171
Re: Range on Trip computer says "0"

disconnect it then reconnect it see if that works same thing happend in my ea and worked
freddys is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2004, 04:26   #3 (permalink)
Can't wait for Winton...
 
outback_ute's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Victoria
Posts: 2,759
Re: Range on Trip computer says "0"

You will (have?) find the trip computer is a little bit conservative.
outback_ute is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2004, 04:28   #4 (permalink)
5 Litres of Fun
 
fairmont1998's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Adelaide, Australia.
Age: 40
Posts: 417
Re: Range on Trip computer says "0"

The trip computer gets its data from the instrument cluster, only one sender unit. So, if your fuel gauge is working it isn't the sender. Try filling the tank so it can reset itself. I know in my EL if I let it get down to 0 then only throw in $10 or $15 it will stay on 0Km
fairmont1998 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2004, 09:08   #5 (permalink)
Fitted.....
 
toby123's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Perth
Age: 29
Posts: 168
Re: Range on Trip computer says "0"

how far would a EF Fairmont go with the range on 0km?


Thanks
Toby
__________________
Getting closer to being finished!
toby123 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2004, 02:09   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2
Re: Range on Trip computer says "0"

same thing happened with my eb ghia,disconnect battery to reset then should be fine.
mustical75 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EL Fairmont - LPG (who to install in Melb?) & Trip computer questions Bozz LPG Tech 7 06-18-2004 18:37
EA trip computer bogan393 Inline 6 Tech 4 06-04-2004 00:07
Ef/el Trip Computer fordbookbinder General Tech 1 05-20-2004 04:34
2003 Land Rover Range Rover HSE Stacy94PGT Land Rover 2 04-08-2003 00:16
Historic Half Million For Range Rover HSE2 Land Rover 5 05-07-2002 03:13

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 12:29.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.