Speedo prob.. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2004, 00:15   #1 (permalink)
commyeater
 
amniac's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: sydney
Posts: 21
Speedo prob..

so i finally fixed my engine mount, as the old one was snapped. got in my car(1989 EA falcon GL auto colum shift) and took it for a drive.. as im on my L's (nsw) and my dad was with me i had to check my speed. guessing i was going about 50-60km/h, i checked anyway to find out that to my shock that the spedo said 0km/h.. now, im pretty sure the other gauges work as i had fuel in the car and it gave its reading etc..
i got this car with the broken engine mount so i never really took it for a drive so i cant remeber if it did or did not work. could anyone help me out on how the speedo works on my EA and how i should approach the "fixing" side of my dilemna.
cheerz
Carl
amniac is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-17-2004, 00:17   #2 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
Re: Speedo prob..

check the fuses first
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 00:16   #3 (permalink)
commyeater
 
amniac's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: sydney
Posts: 21
Re: Speedo prob..

oh yer ey.. hmm ok.. wat kind of , colour and amperage... cheerz
amniac is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 00:37   #4 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
Re: Speedo prob..

colour and amperage doesnt matter, just check em all, drivers side, lower right, behind that panel, see how you go.

Does anypart of the dash work at all, any gauges, do the lights come on to illuminate it.
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 00:53   #5 (permalink)
commyeater
 
amniac's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: sydney
Posts: 21
Re: Speedo prob..

i just went and checked them then.. they r all good besides one of them, it was a red fuse 10 amp and was i think top row 2nd in from the left.. it look as thought quite a bit of heat went thru it..plastic was very warped but fuse not broken-changed it anyway with a 20 amp fuse..but i have no fuel so i cant take it for a drive yet.. the dash dus illuminate..wen i switch the key to accessories, the temp and fuel gauges budge up and back down.. and all the warning lghts that come on, go on so.. it may be a more mechanical failure.. thanx heaps for the help... any other suggestions.. cheerz, oh and also wat fuse (name) is for the dash guages...thanx..
amniac is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 02:18   #6 (permalink)
habib
 
Join Date: Apr 2004
Location: melbourne
Age: 29
Posts: 171
Re: Speedo prob..

it could be the speedo sensor which i think is located on da left side of the gearbox
freddys is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XC Falcon speedo gear, which one? Pilch Trans | Driveline 13 08-31-2004 01:13
Require fix for dead XD/XE Speedo Ford Grunt Interior | Electrical | ECU 3 07-27-2004 03:20
I Finally got Pintara 4.11's in the Fairlane!!! NC Steve Trans | Driveline 20 06-10-2004 21:31
Escort speedo styles EA90_S Interior | Electrical | ECU 7 04-11-2004 07:54

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 10:06.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.