starting problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 03-17-04, 04:52 PM Thread Starter
EF & ZH owner
 
Join Date: Oct 2002
Location: Wollongong
Age: 31
Posts: 620
starting problems

sometimes my car wont start at all, you turn the key on accsessorys and you get the reds up, you turn it further and nothing at all happens, no click nothing.. I think ive narrowed it down to be the ignition switch.. anyone had this problem before??

http://www.xchasr.xs3.com

EF2 Futura - 2.5" zorst - K&N Filter - 3" intake - xr8 CAI - Wade 1004-14 Cam - Pacemaker PH4480 xtractors - 15" stockies

77 ZH Fairlane 500 - 302clevo - straight lpg - 12 slotters


God bless the lord, Henry Ford.
XCHASR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 03-17-04, 04:57 PM
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 44
Posts: 3,838
Re: starting problems

YES - mine was a kill switch that a wire fell out the back of.

I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 03-17-04, 09:48 PM Thread Starter
EF & ZH owner
 
Join Date: Oct 2002
Location: Wollongong
Age: 31
Posts: 620
Re: starting problems

obviously that someone else has put in though huh..

http://www.xchasr.xs3.com

EF2 Futura - 2.5" zorst - K&N Filter - 3" intake - xr8 CAI - Wade 1004-14 Cam - Pacemaker PH4480 xtractors - 15" stockies

77 ZH Fairlane 500 - 302clevo - straight lpg - 12 slotters


God bless the lord, Henry Ford.
XCHASR is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 03-20-04, 06:43 PM
Normal Temp. Falcon!!!
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albury
Age: 30
Posts: 91
Re: starting problems

im not sure what the EFI cars have but my xf has a starter relay... yours could be sticking if it has one....
tubbyleahy is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 03-22-04, 02:24 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: 27 00S 153 07E
Posts: 1,944
Re: starting problems

Could be neutral safety switch on the way out. Mine did that for a while, had me beat cause it would start after wiggling a couple of wires in the engine harness, but the wiggling and the starting had absolutely nothing to do with each other. Twilight zone stuff.

cheers

"I married Miss Right. I just didn't know her first name was Always."
TopGhia is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 03-23-04, 06:34 AM Thread Starter
EF & ZH owner
 
Join Date: Oct 2002
Location: Wollongong
Age: 31
Posts: 620
Re: starting problems

hmm, that could be my problem, I really should take it to a auto electrician and actually get them to diagnose the problem, just don't want to fork out money if its something I can work out myself, but it has me absolutley ROOTED.. There are so many things that it could actually be.

hopefully its not gonna be big bucks though!

rob

http://www.xchasr.xs3.com

EF2 Futura - 2.5" zorst - K&N Filter - 3" intake - xr8 CAI - Wade 1004-14 Cam - Pacemaker PH4480 xtractors - 15" stockies

77 ZH Fairlane 500 - 302clevo - straight lpg - 12 slotters


God bless the lord, Henry Ford.
XCHASR is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 03-25-04, 06:07 AM
GOT MILK??
 
EL Ghia's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Geelong, Vic
Age: 33
Posts: 215
Re: starting problems

my ed did the samething it turn out to be the smart lock computer, find sameone with the same computer and swap them over and see what happens, but it must be the same colour


Nick

96 EL Fairmont Ghia, Auto, Tickford motor, Wade 1004@112 cam, shift kit, custom CAI, pedders shocks with king spring superlows, 17" AMG Quakes, 2.5 M/B cat back system, kenwood headunit, kenwood 5" spilts, kenwoos 6.5" rear, 2 12" kenwood subs, 5ch Amp 114db.

Mods to came:
Race series Extractors
Bigger Cam
EL Ghia is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hot starting problems................. docomo Inline 6 Tech 14 12-08-03 03:16 AM
minor starting problems Amber Inline 6 Tech 4 07-21-03 02:37 PM
Starting problems THEONE General Tech 4 03-01-03 03:22 AM
Starting problems THEONE General Tech 9 02-27-03 04:51 AM
ED fairmont starting problems Futura97 General Tech 9 05-06-02 04:19 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome