Tacho - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-24-2003, 07:29   #1 (permalink)
EA 5 Speed YEAH BABY!
 
Join Date: Jun 2003
Location: Perth
Posts: 77
Tacho

Hey people
just got me an ea....second one...
:D

1990 s-pak
185k on the clock
straight as body
engine just recond (runs sooo smooth)
4 spd auto
cost $2k
im thinkin this is alright hey..... well im happy

annnnyways back to the point

the tacho seems to be either intermittent or take a while to start working(havent driven her much yet so not sure)
is this a common prob? ie is there one particular wire that comes loose?
thanks for ur help

Cam
Imperator is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-25-2003, 00:47   #2 (permalink)
EB wagon
 
Join Date: May 2002
Location: 8 Mile Plains, Brisbane
Posts: 932
Sometimes on my ghia dash, the tacho needs a slap on the top to kick start it. There was a thread on this earlier and it appears a common problem. I dont have this problem on my ea tacho tho so maybe its only a problem with the digital type dash?

Brent
__________________
EB1 3.9L MPI Falcon Wagon with converted T5 / Pacemaker & 2.5" Redback sports exhaust / 2" lowered blocks at the rear, Kings lows up front / ED Tickford Head and Cam / K&N panel filter with XH intake Snorkel / Full EL Fairmont interior with woodgrain

89 EA1 3.9L TBI Falcon Sedan with 3 speed auto / currently being upgraded...
Brent79 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2003, 01:16   #3 (permalink)
Registered User
 
Kenaz's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Melbourne
Age: 32
Posts: 2,061
Re: Tacho

Quote:
Originally Posted by Brent79
I dont have this problem on my ea tacho tho so maybe its only a problem with the digital type dash?
Nope, the same problem exists on my S pack and a few others I know of too... Very common problem unfortunately

Ash
Kenaz is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2003, 06:23   #4 (permalink)
Veteran Ford Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Lamb on Chapel, Chapel Street.
Age: 28
Posts: 2,893
Re: Tacho

Mine does it very rarely. I suggest you try the slap method and if that doesn't work then go looking for loose connections.

Sundeep
Sundeep is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Installing Tacho LoverBoy Interior | Electrical | ECU 5 04-13-2003 01:04
Tacho not working cogo_81 Interior | Electrical | ECU 3 04-07-2003 03:04
New Style coil and Tacho Tote Cleveland Tech 5 04-06-2003 01:29
VDO Tacho Help DansEdgli Interior | Electrical | ECU 2 04-23-2002 21:23

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 05:35.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.