What happened to my indicators :( - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2004, 18:50   #1 (permalink)
Bring Back Jeff Kennet
 
FoMoCo4eva's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Geelong
Age: 31
Posts: 2,277
What happened to my indicators :(

OK...well the other morning I was driving, as you do, and all of a sudden my indicators stopped working.

It doesn't flash on the dash, or outside. Also when I try and keep my high-beams on they dont work either..BUT if I pull it towards me to flash my high beams they work :/

I looked at the fuses, the indicator fuse (cant remember the exact name) was dead, so I replaced that (the yellow one that is 20A). That didn't fix it.

Does anyone know whats going on? How wierd is that?! Its a 88 Fairmont Ghia BTW.

I dont particluarly like sticking my arm out when I need to turn...lol

Thanks in advance.
__________________
FOR SALE: EA/ED |T5| |2.5' Zorts| |15' EF XR'S| |AU Thermo's| |XR cosmetics|

Advertised as $4000ono. Price is negiotable for a quick sale.
FoMoCo4eva is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-10-2004, 18:57   #2 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
Re: What happened to my indicators :(

checked the relays, turn lamps is next to the fuses in the car, the high beam is under the bonnet near the battery, does the hazard circuit button stil lwork (on top of steering columm).
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2004, 19:46   #3 (permalink)
Village Idiot
 
EFJase's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Perth, WA
Age: 30
Posts: 2,526
Re: What happened to my indicators :(

Water in indicator causing a short??
__________________
TPC Mod/henchman
previous rides;
1st car EA Fairmont Ghia, extractors, exhaust
2nd EF GLi, 'custom' interior, extractors, exhuast
3rd EA Fairmont 5spd, low'd, extractors, exhuast, head
work, 3.45LSD, EL dash, interior+ El ECU
4th EB2 Fairmont, EL dash and interior, BBM, LSD etc etc
5th EB Fairmont Ghia 5L. All leather, lowered, exhaust etc
EFJase is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2004, 19:46   #4 (permalink)
Village Idiot
 
EFJase's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Perth, WA
Age: 30
Posts: 2,526
Re: What happened to my indicators :(

although usually they would still work, just flash at a faster speed
EFJase is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2004, 21:25   #5 (permalink)
Bring Back Jeff Kennet
 
FoMoCo4eva's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Geelong
Age: 31
Posts: 2,277
Re: What happened to my indicators :(

Quote:
Originally Posted by Dellboy999
checked the relays, turn lamps is next to the fuses in the car, the high beam is under the bonnet near the battery, does the hazard circuit button stil lwork (on top of steering columm).
um nope harazds are dead too. Ill check the relays out when I get back home. I dont have a multimeter for those who ask.

ok now this is the first time ive had to check the fuses. Is a relay the same thing? *ducks from laughter*
__________________
FOR SALE: EA/ED |T5| |2.5' Zorts| |15' EF XR'S| |AU Thermo's| |XR cosmetics|

Advertised as $4000ono. Price is negiotable for a quick sale.
FoMoCo4eva is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2004, 21:33   #6 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
Re: What happened to my indicators :(

ok pull put all the indicator globes and test them direct on the battery to see they work for a start, then replace them one by one testing as you go, sounding like a strange problem you are having.

do low beam, and wipers etc work, maybe you steering column wiring has gone wrong, very wrong :0)

Jason
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2004, 17:32   #7 (permalink)
Bring Back Jeff Kennet
 
FoMoCo4eva's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Geelong
Age: 31
Posts: 2,277
Re: What happened to my indicators :(

Quote:
Originally Posted by Dellboy999
ok pull put all the indicator globes and test them direct on the battery to see they work for a start, then replace them one by one testing as you go, sounding like a strange problem you are having.

do low beam, and wipers etc work, maybe you steering column wiring has gone wrong, very wrong :0)

Jason
ok ill check the wiper thing later....Are the relays the 4 biggish boxes to the left of the fuses? Can I just pull them out? I didn't want to break them thats all.
__________________
FOR SALE: EA/ED |T5| |2.5' Zorts| |15' EF XR'S| |AU Thermo's| |XR cosmetics|

Advertised as $4000ono. Price is negiotable for a quick sale.
FoMoCo4eva is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2004, 18:01   #8 (permalink)
400 kg ego
 
Troutman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne
Posts: 6,188
Re: What happened to my indicators :(

Yes you can pull them straight out.
Troutman is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2004, 20:38   #9 (permalink)
Bring Back Jeff Kennet
 
FoMoCo4eva's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Geelong
Age: 31
Posts: 2,277
Re: What happened to my indicators :(

Quote:
Originally Posted by Troutman
Yes you can pull them straight out.
cool thanks..ill tell ya how it goes when I get home
__________________
FOR SALE: EA/ED |T5| |2.5' Zorts| |15' EF XR'S| |AU Thermo's| |XR cosmetics|

Advertised as $4000ono. Price is negiotable for a quick sale.
FoMoCo4eva is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2004, 16:53   #10 (permalink)
Bring Back Jeff Kennet
 
FoMoCo4eva's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Geelong
Age: 31
Posts: 2,277
Re: What happened to my indicators :(

Quote:
Originally Posted by Dellboy999
checked the relays, turn lamps is next to the fuses in the car, the high beam is under the bonnet near the battery, does the hazard circuit button stil lwork (on top of steering columm).
ok..like i said the yellow fuse was dead..relaced that and nothing. I checked the flasher relay and its all black inside, so im hoping thats it.

How much should a new one cost?....Not from Ford..lol
__________________
FOR SALE: EA/ED |T5| |2.5' Zorts| |15' EF XR'S| |AU Thermo's| |XR cosmetics|

Advertised as $4000ono. Price is negiotable for a quick sale.
FoMoCo4eva is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Disturbing trend with clear indicators Troutman Interior | Electrical | ECU 11 04-14-2004 22:34
Clear side indicators for ef BOSXR8 Audio And Security 0 02-23-2004 11:30
what happened to Skaife kempster1 Ford Racing Across the Globe 59 12-24-2003 02:39
side indicators EF_Venom General Tech 5 08-06-2003 05:45
Stolen side indicators! fte22 The Pub 13 05-03-2002 09:26

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 02:14.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.