what instrument cluster will fit in an EA? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-18-2004, 21:44   #1 (permalink)
APV SR3900
 
santoitaliano's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Victoria
Age: 27
Posts: 312
what instrument cluster will fit in an EA?

apart from the various EA clusters...

which clusters will fit into an ea s pak... without changing any of the surrounding dash... the main reason being that i need to put a cluster in which doesnt have the text printed on with an orange filter, so that my blue LED mod will work...

I have seen the white face gauges, which light up green, but will they light up blue with the blue LEDs?

I have also read that the XG clusters had white filters, hence the blue will show through....

or what about changing it to an EF cluster?

i really dont know what any cluster apart from the EA s pak cluster looks like.. so any help would be greatly appreciated... even if i could get a XG cluster from a wrecker, and just change the text panels over? meaning i would still have the same ODO...

Any ideas to anyone out there?

thanks,
__________________
^SaNtO_iTaLiAnO
______________________________

-White EA APV SR3900... manual... My baby...
"The funny thing about common sense... is that it isn't very common!" -very, very smart man
santoitaliano is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-18-2004, 23:20   #2 (permalink)
'90 EA-II Fairmont
 
SileNceR's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Warrnambool, VIC, Aust.
Age: 30
Posts: 572
Re: what instrument cluster will fit in an EA?

im pretty sure the later clusters are digitally controlled, in the EF/L therefore without switching to EEC-V u probably wont be able to use them... they are a different shape anyway IIRC
__________________
Rosewood EAII Fairmont 02/90. MPFI 3.9L (formerly CFI), 4spd BTR Auto. Skyline geared 3.45g open center 28 spline 4 pinion differential & axles. 2 1/2" Cat Back Exhaust. King Super Low Springs. Sound: Equalization and amplification by Clarion; Head unit by Sony, Front, Rears and Sub by Pioneer. Planned mods - t5, Extractors, Painting Grey Strips and new front and rear bar.
SileNceR is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 23:35   #3 (permalink)
APV SR3900
 
santoitaliano's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Victoria
Age: 27
Posts: 312
Re: what instrument cluster will fit in an EA?

what about the xg dash? will it fit...

i heard someone here in FF is going to be making new fascia's for the EA's soon.. anyone have any info?

im soo close to givin up and just putting red in to it...

thanks,
__________________
^SaNtO_iTaLiAnO
______________________________

-White EA APV SR3900... manual... My baby...
"The funny thing about common sense... is that it isn't very common!" -very, very smart man
santoitaliano is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 23:36   #4 (permalink)
APV SR3900
 
santoitaliano's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Victoria
Age: 27
Posts: 312
Re: what instrument cluster will fit in an EA?

the ea cluster is still digitally controlled isnt it?
__________________
^SaNtO_iTaLiAnO
______________________________

-White EA APV SR3900... manual... My baby...
"The funny thing about common sense... is that it isn't very common!" -very, very smart man
santoitaliano is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2004, 00:13   #5 (permalink)
wants a manual!
 
John_xr6's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Melbourne
Age: 29
Posts: 1,461
Re: what instrument cluster will fit in an EA?

yep, EA Clusters are digitally controled. have a look on ebay, someone is selling white dials to suit EA-ED spack clusters.
__________________
1994 COBALT BLUE ED FAIRMONT GHIA
Next Mod - T5 Manual Conversion
Pics Here
John_xr6 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2004, 00:44   #6 (permalink)
APV SR3900
 
santoitaliano's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Victoria
Age: 27
Posts: 312
Re: what instrument cluster will fit in an EA?

or do you think i should just do all my illumination in red? i have blue interior neons tho... hmmmz...... the white gauges are tinted green... do you think the blue would overpower it?
john_xr6... i see you have started the red illumination... have you got any pics of it...

red illumination is like the old ESP's...

thanks
__________________
^SaNtO_iTaLiAnO
______________________________

-White EA APV SR3900... manual... My baby...
"The funny thing about common sense... is that it isn't very common!" -very, very smart man
santoitaliano is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2004, 03:35   #7 (permalink)
Registered User
 
90glfalcon's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 75
Re: what instrument cluster will fit in an EA?

cn som1 tell me wat s pak means. im thinking bout replacing my dash cause thers no tacho (ea). thanx
90glfalcon is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2004, 04:00   #8 (permalink)
wants a manual!
 
John_xr6's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Melbourne
Age: 29
Posts: 1,461
Re: what instrument cluster will fit in an EA?

the only reason i went with red is because it was the easiest to do and would look half decent. i might end up pulling it out because during the day i cant see the time on the trip computer. will try and get pics but ive tryed once before and it was too dark and you couldnt see much.
__________________
1994 COBALT BLUE ED FAIRMONT GHIA
Next Mod - T5 Manual Conversion
Pics Here
John_xr6 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2004, 05:34   #9 (permalink)
No longer around
 
MADNC_8's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Geelong
Age: 33
Posts: 4,882
Re: what instrument cluster will fit in an EA?

S pac was the Sports model hence the S. the cluster had the tacho, speedo, volts guage, fuel guage, water temp guage and oil preasure guage
MADNC_8 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2004, 06:08   #10 (permalink)
{';'}
 
XRated's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: A Shoe
Age: 30
Posts: 4,356
Re: what instrument cluster will fit in an EA?

psycho chicken was the person suppose to be making the different fascias that would show up any colour you choose. But he's reallllly lazy LOL J/K
__________________

Quote:
Originally Posted by Sundeep
Eh Yagz, suck my left teste mate I'll have boost for $1k, even if it is only 1 pound.

Check my ride, HERE
XRated is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EB Fairmont Instrument cluster? EBII Falcon Interior | Electrical | ECU 1 07-07-2004 04:10
ef/el instrument cluster into ea daza_mate Interior | Electrical | ECU 0 01-25-2004 20:50
Aftermarket tacho into XD Instrument cluster STROKEXD General Tech 1 10-20-2003 16:40
tickford instrument cluster Teza_XR8Ute General Tech 1 10-28-2001 07:28

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 00:01.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.