02 Mountianeer Chatter In Transmission - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2005, 08:11   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
02 Mountianeer Chatter In Transmission

I have a 2001 mercury mountianeer and this transmission has had a 3-4 chatter since it was new. The dealer said that it was normal. This has gotten bad!!!! 450.00 after transmission service at 50,000 miles the dealer said this would fix the problem, by fluid flush and filter change then wait 200 miles then it would go away. I know cars and never heard of that line of crap in my life. I cant seem to figure out the transmission. maybe a servo? bad valve? Anyone else have this problem? it's worse on harder excelleration. it shakes the dashboard. i have the all wheel drive V8 4.6 anything anyone can give me for ideas E-mail me at HAMDENFIRE7@aol.com thanks.
Paul Capasso is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-19-2005, 09:17   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2
Re: 02 Mountianeer Chatter In Transmission

Paul

Just wondering if you had heard from anyone about this problem. I have a 2002 also that does the same thing when i am driving slow. It feels like you are going over a washboard. I have had mine flushed and an additive added that they said should clear it up, but it has not yet. I am interested if you have any respones.

Thanks

Ken
kmath70 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 00:28.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.