1999 Explorer bab plugs - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-17-2003, 18:19   #1 (permalink)
rgrove
Guest
 
Posts: n/a
1999 Explorer bab plugs

I bought q 1999 Explorer Limited used. In the last two years it has blown 2 plugs. Dealer said the plug wires are burning up and this is causing this.

I bought the extended warranty on the Eplorer. Is this covered? Have they been recalled for this. The dealer also said they had some other Eplorers that did this.

Thanks.
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-17-2003, 18:32   #2 (permalink)
***** Idiot....
 
LunaticSVT's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: The Sticks of Central TX
Posts: 10,561
I would look at your extended warranty to see if it is covered. Some will cover others will not. Some will charge a deductible others will not.

I dont see any recall or TSB so far for this problem.

Have you done any work on the engine at all?
When was the last time the leads were replaced?
Have they ever been replaced or are they the originals?
How many miles you getting on the plugs before the problems occur?
Is Ford replacing all plugs when the problem has been addressed or are theyjust replacing the one that goes bad?

There are a few more things, but I think that should cover it for now.
LunaticSVT is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2003, 16:29   #3 (permalink)
rgrove
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for replying. I will answer your questions in the order you posted them

1. I have not done any work on the engine
2. All parts are orginal on the engine
3. There are 52,000 miles on the truck
4. They are replacing on the plugs and wires that are bad.
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 UX Explorer RPO83 The Pub 0 02-27-2003 14:16
2002 Ford Explorer XLT: Still Top of Its Class Stacy94PGT Ford Worldwide News 1 10-09-2002 23:30
Five Millionth Explorer Rolls Off Louisville KY Line Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 09-17-2002 08:34
2003 Ford Explorer Sport Trac Overview RPO83 Ford Worldwide News 0 08-01-2002 06:39
Explorer Rules in Frontal Crash Tests LunaticSVT Ford Worldwide News 0 02-05-2002 00:20

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 01:08.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.