2000 Explorer PATS issue - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-05-09, 10:05 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
2000 Explorer PATS issue

I need HELP! I am trying to avoid towing my Explorer to the dealer. The PATS activated and will not reset. I had to change the PATS transponder and after connecting the battery again and waiting for hours the theft light is still flashing and not resetting. Is there a way to reset it? I Paid a locksmith $150 to come and reprogram the keys to the vehicle, but it is still flashing when i attempt to turn the ignition. Could it be the PCM? Any help is greatly appreciated.

sjsully is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-08-09, 06:50 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
Re: 2000 Explorer PATS issue

I apologize if I'm not replying correctly to your issue, but i once put the wrong key in my 2000 explorer and activated the PATs. My friend advised me to use the correct key to lock and unlock the tailgate using the key then try the key in the ignition again and it started. Dont use the buttons to lock the tailgate but use the key
C9ZZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome