92 Ford explorer speedo issue. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 03-28-11, 07:51 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 27
92 Ford explorer speedo issue.

Ive got 92 ford explorer speedo is stuck @140 kph. Also doesnt work in the colder weather, It works in warm temps. I am thinking the speedo cable is worn out. Any other input?

thanks for youre advice.

e40water12 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 03-28-11, 08:44 AM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,326
Re: 92 Ford explorer speedo issue.

The speedo is electronic and doesn't have a cable. I'd guess the speedo needs to be replaced.

Bert
Bert is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 03-29-11, 07:08 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 27
Re: 92 Ford explorer speedo issue.

I did a little more troubleshooting, I got the speedo cable to work. Also unhooked the cable from the transmission moved it around, Took the vehicle out for a drive it bad to working. Also found out its a mechanical speedo, It ran by a Magnet source. Thanks for the input.
e40water12 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 03-29-11, 07:17 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,326
Re: 92 Ford explorer speedo issue.

Glad to hear that you got it fixed. Thanks for posting.

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome