Beware: Broken front sway bar links- 98 Mountaineer - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 01-15-07, 07:31 PM Thread Starter
Thing 1
 
1meanGT's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northern Iowa
Posts: 174
Beware: Broken front sway bar links- 98 Mountaineer

Just an FYI- My 1998 Mountaineer has had horrible side to side lean/bounce for many years. I just recently spotted a broken sway bar link on the left side. Soon after I replaced the left side- the right broke. Now that they are both replaced, the vehicle has much more road stability. After talking with the dealer I found this is a very common problem. Easy to inspect and fix. Just thought I would share this with other Mountaineer/Explorer enthusiasts. I am not sure how many years this affected.

1meanGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome