cold/heat blower problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 07-10-07, 02:20 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
cold/heat blower problem

just got a 98 explorer Eddie Bauer edition and for the blower its either ALL (max) or nothing even if its just one notch down. is this a typical problem or what?

shortstack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 07-10-07, 04:01 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3
Re: cold/heat blower problem

hi i had this problem on a rover i bought i changed the switch and it was fine hope this helps gary.
onree is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-10-07, 06:15 AM
fordmech
 
backlash1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: NSW Australia
Age: 45
Posts: 315
Re: cold/heat blower problem

Quote:
Originally Posted by shortstack
just got a 98 explorer Eddie Bauer edition and for the blower its either ALL (max) or nothing even if its just one notch down. is this a typical problem or what?
Hi
This is normally caused by the fan resistor going open circuit. Leaves the blower fan working on max speed only. You need to disconnect it and do a resistance check on it. cheers
marc
backlash1 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 07-10-07, 07:15 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 71
Re: cold/heat blower problem

Most likely the blower motor resistor. But also could be the fan switch. I'd bet on the resistor. I had the same deal. Was hoping it was just the switch but it wasn't.
GJSmackdown is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-12-07, 09:07 PM
Hi-Tech Redneck
 
Johnny Mullet's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ashtabula, Ohio
Age: 46
Posts: 1,486
Re: cold/heat blower problem

I also bet on the resisitor.
Johnny Mullet is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome