Explorer won't start - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2005, 17:25   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1
Explorer won't start

1995 Explorer v8 5.0liter AWD. 150k. When you turn the key to start the car, one click the locks, lock and unlock, the lights come on and go off the car won't start all other electrical fine. It did start for a while when you took it out of park and put it in nuetral and stepped on the gas, now nothing. We have tried tapping the starter motor and nothing. Any help would be welcomed.
Peth is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-23-2005, 21:16   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 8
Re: Explorer won't start

Quote:
Originally Posted by Peth
1995 Explorer v8 5.0liter AWD. 150k. When you turn the key to start the car, one click the locks, lock and unlock, the lights come on and go off the car won't start all other electrical fine. It did start for a while when you took it out of park and put it in nuetral and stepped on the gas, now nothing. We have tried tapping the starter motor and nothing. Any help would be welcomed.
You say it worked for a while when you took it out of park and put it in nuetral. Probably the problem is in the park nuetral switch. This keeps the vehicle from starting in gear. The switch is probably worn out and needs to be replaced.
MrPippin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 18:17.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.