Keyless entry code not working after unplugging in 2004 explorer - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-26-2014, 16:06   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Keyless entry code not working after unplugging in 2004 explorer

While changing the window regulator on the driver side door of my 2004 Ford Explorer, I unplugged the keyless entry keypad so I could move the cable out of the way. I left it unplugged overnight and finished up in the morning. I plugged everything back in and reinstalled the trim pad. Since then the factory key code has not worked. I can still lock the doors by pressing the 7/8 & 9/0 or 3/4 & 7/8 buttons. All of the buttons appear to be working as they cause the keypad to light up when pressed. I have tried reset procedures posted online, but they all involve entering the factory key code first which is not working.

Is it possible that the factory key code was erased when the keypad was unplugged? If so is there any way of restoring it? I can't be the first person to unplug that.
Jzeigler83 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-26-2014, 18:37   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,815
Re: Keyless entry code not working after unplugging in 2004 explorer

The code is usually printed on the case. It may have been changed from new. If it's the same one. try disconnecting the battery and reconnect it.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 19:08   #3 (permalink)
Moderators
 
r-clar's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Demotte Indiana
Posts: 1,148
Re: Keyless entry code not working after unplugging in 2004 explorer

The doors should only lock when pushing 7/8-9/10. If locking using other buttons may have a keypad that's giving wrong input to module. Just changed one on a 12 explorer for same reason. Best way to tell is a scan tool that can monitor key pad while pressing the buttons to verify operation.


Sent from AutoGuide.com App
r-clar is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 06:25.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.