oxygen sensor problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-23-2009, 02:21   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Question oxygen sensor problem

I drive a 99 explorer sport, my engine light came so I took an autozone to have them scan it, it came up that my bank 1 sensor 1 oxygen sensor was bad so I replaced it. Then engine light stayed on so I took back to autozone to see what codes came on. Same problem the bank1 sensor 1 was still bad. s I changed it again thinking maybe the sensor I just bought was bad but that did not work either. I was wondering if anyone would have any idea where to go from here. Someone told me that it could be a blown fuse but I did not know that the o2 sensor had a fuse, any help would be great!!!!
mpk232003 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-23-2009, 09:58   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,658
Re: oxygen sensor problem

Did you unhook the battery for 5 min. after changing it to clear the codes?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2009, 14:06   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Re: oxygen sensor problem

Yea I unhooked the battery both times. I hope it is something that simply though!!!!
mpk232003 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2009, 17:20   #4 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,658
Re: oxygen sensor problem

What is the code you're getting?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 14:58.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.