P1131 & P1151 - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 12-25-07, 10:34 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1
P1131 & P1151

2000 Ford Explorer...Code P1131 & P1151


I am getting these codes on a 2000 Ford Explorer. Symptoms...idles horribly, I smell gas coming thru the exhaust and my mileage is down around 10 miles/gallon.

My only thought is the O2 sensor before the Cat Converter. Does anyone lese have any thoughts on what else I could check?

capitolhill is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 07-08-08, 03:50 PM
Registered User
 
mralex714's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
Re: P1131 & P1151

I know this is an old post. When mine was doing this it turned out to be a cracked vacuum line running from the intake hose to the base of the throttle body.
mralex714 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome