reverse sensing system not working - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-13-06, 11:45 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
reverse sensing system not working

I bought my 2002 Explored Limited used and the reverse sensing system was never working. As it states in the manual if you put the vehicle in reverse and there is a system fault the light on he switch on the dashboard will go on and it will be in the off position. This is what happens. Does anyone know what could be wrong with this system and what I should replace and where this part goes? I should note that when I bought the truck there was a scrape in the quarter panel. As it turns out when I was having this fixed the body shop said that the rear bumper had a crack in one of it mounts. I never even noticed any damage to the bumper other than a small knick where the srape was in the body. I suppose it is possible that these two issues are related? Any help would be greatly appreciated. Thanks you guys are the best! -Joe

lifesmvp875 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 02-23-06, 07:33 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Re: reverse sensing system not working

Quote:
Originally Posted by lifesmvp875
I bought my 2002 Explored Limited used and the reverse sensing system was never working. As it states in the manual if you put the vehicle in reverse and there is a system fault the light on he switch on the dashboard will go on and it will be in the off position. This is what happens. Does anyone know what could be wrong with this system and what I should replace and where this part goes? I should note that when I bought the truck there was a scrape in the quarter panel. As it turns out when I was having this fixed the body shop said that the rear bumper had a crack in one of it mounts. I never even noticed any damage to the bumper other than a small knick where the srape was in the body. I suppose it is possible that these two issues are related? Any help would be greatly appreciated. Thanks you guys are the best! -Joe
.....follow up. The reverse sensing system is fixed! When I got the truck back from the body shop the system was working. They did replace the bumper but it made no mention of replacing any parts in the sensing system on the receipt. I dunno but it was somehow related to that scrape in the quarter panel and the bumper mount having a crack.
lifesmvp875 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome