Wont go forward - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator Forum for discussion of the Ford Explorer, Ford Explorer Sport Trac, Mercury Mountaineer and Lincoln Aviator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 01-29-06, 07:46 PM Thread Starter
Registered User
 
4130's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
confused Wont go forward

I have a 2000 ford explorer 4.0 SOHC V6 4x4 automatic transmission with 84,000 miles in it. It has a problem in the drivetrain, when i put it in drive it will not go, it just revs up, but when i shift to reverse it works just fine. If i put it in low gear 1 it tries to move but it still does not go. I keep hearing this clicking noise coming from underneath the truck somewhere in the transmission or the transfer case. I checked my transfer case fluid and transmission fluid and it is good. Can anyone let me know what could be wrong with it? Thank You!

4130 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Explorer | Ford Explorer Sport Trac | Mercury Mountaineer | Lincoln Aviator
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome