Dead spot in acceleration from idle? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > V6 and Hot4 Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2009, 05:46   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Dead spot in acceleration from idle?

When I try and accelerate lightly from a stop, the rpm jumps straight to around 1800rpm. I have tried pushing down slower and softer, but no dice.
I've gone into the engine and tried pushing the throttle by hand, same result.
There is like a 'dead spot' ?

I've measured the voltage on the TPS and that appears even throughout the range. Haven't measured the resistance tho.

Any ideas at all, this is driving me up the pole!!?

(Ford Ranger 4.0 V6 - 2005)
xdoomx is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > V6 and Hot4 Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 10:55.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.