Running Warm - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 12-16-06, 07:09 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Read Running Warm

Hey guys please help,I am working on a 96 contour with a 4 cylinder.Temp gauge runs at 3/4 while going down the road.Put a new radiator and t-stat fair amount of rust in cooling system.Anyway no change still runs 3/4 I have never seen that fan come on.When I had the fan out to do the radiator it had 3 pins.I ran battery voltage on the 2 end pins and the fan worked.Could it be the sensor that tells the fan to turn on ?
2TG8V is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 12-17-06, 07:27 AM
Always the student
thefonz's Avatar
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,737
Re: Running Warm

It could be the sensor. Not sure about your contour, but most have 2 sending units. One for the gauge, and one for the cooling fan. Make sure you get the right one. Does it seem like the fluid is circulating good through the radiator?
thefonz is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > V6 and Hot4 Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome