early bronco e.f.i. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU > ECU Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-31-2011, 09:31   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Question early bronco e.f.i.

i have a 1970 bronco, last year installed a 92 5.8 truck motor and e.f.i. it runs great except it has a surging problem and it has gotten worse, only does it under a light load. i have checked fuel pressure while driving, tried different i.a.c. valves. made a manual iac valve it does not seem to change much, engine is mostly stock, except the heads were ported and a r.v. type camshaft. anybody have any good suggestions.
rprs55 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-31-2011, 11:52   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,658
Re: early bronco e.f.i.

If you have the plug for the EFI test, try this and see if you get any codes. Ford Fuel Injection How To Run a Self-Test Try it with the EGR unhooked too.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 23:53   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Re: early bronco e.f.i.

no codes come up that would tell me what is causing it . the egr is unhooked
rprs55 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2011, 12:31   #4 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,658
Re: early bronco e.f.i.

Did you get any codes at all? Is the EGR blocked off or just the vacuum unhooked?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2011, 09:11   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Re: early bronco e.f.i.

yer i get numerous codes pertaining to things that are not used. the egr is blocked
rprs55 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU > ECU Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 13:54.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.