03 Expedition A/C not working - passenger side noise - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 05-01-09, 11:45 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Vancouver, WA
Posts: 1
Question 03 Expedition A/C not working - passenger side noise

At some point during the winter the A/C stopped working on my 2003 Expedition. When the fan is running in A/C mode, there is a periodic (10-15 seconds between) hissing sound that seems to come from under the passenger side dashboard. When the fan is switched to vent mode, the sound immediately stops. It doesn't produce any cold air.

Any ideas?

heyevan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 05-02-09, 04:40 AM
Registered User
 
rpg393's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 20
Re: 03 Expedition A/C not working - passenger side noise

Maybe TX Valve or thermostat. May need to see A/C shop. Hissing sounds like pressure leak from 'high' side to 'low' side.
rpg393 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 09-07-09, 04:53 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Re: 03 Expedition A/C not working - passenger side noise

I have the same problem on mine, any ideas where to start looking?
Svein is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 09-07-09, 04:56 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,326
Re: 03 Expedition A/C not working - passenger side noise

Look at the A/C clutch under the hood while it's on A/C. If the clutch is turning on and off at about that same rate, your freon is low.
Bert is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 09-24-09, 06:09 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Re: 03 Expedition A/C not working - passenger side noise

Hi rtg143,

The cluch is turning on and off....
I put my car in the shop today for a "refill of freon" and I hope that's it.
Svein is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 09-24-09, 02:46 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1
Re: 03 Expedition A/C not working - passenger side noise

I think I have a similar problem. When I turn the air on nothing comes out of the dash vents. The rear air seems to be blowing cold air fine. When I turn everything off there is a hissing noise from behind the selector switch, but otherwise no other noises. Also i can not get any air blowing through any of the vents; floor, defroster etc. The problem was also fairly immediate. The ac was working ffine the night before and the next morning not at all. Any help please?
jvb3190 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 09-24-09, 03:55 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,326
Re: 03 Expedition A/C not working - passenger side noise

That hissing sounds like a vacuum leak. Probably the control switch or the hose connection to it. It could also be another area. It stops with the engine off? Try to listen for the location to pinpoint the problem.
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome