03 Navigator one a/c vent not working - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-25-2011, 22:42   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 72
03 Navigator one a/c vent not working

The a/c vent on the right middle one has no air coming out when the air is on. The circular knob that opens and closes the vent works because i see it move when I move the knob. Anyone knows what could be wrong? Also, if someone knows how to remove the dash to get to the vent, can you tell me how to remove the dash, I want to check out if something is loose or broken or something is clogging inside.
msrdude is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-26-2011, 22:10   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 72
Re: 03 Navigator one a/c vent not working

oops, i meant the right middle air vent has little air coming out and not no air coming out. The other 3 vents are working fine. Also, when the blower motor is on low or on high, the same amount of little air comes out of the right middle vent. I think something is clogged. I don't think there is a cabin filter for this car. I changed the air filter already. Any ideas???
Removing the dash to get inside the vent area is too difficult. too much removal of things.
msrdude is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 08:39   #3 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,661
Re: 03 Navigator one a/c vent not working

Can you look through the glove box opening?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2011, 23:23   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 72
Re: 03 Navigator one a/c vent not working

Update: I used a snap-on camera and put the camera into the clogged vent. i found and a big piece of foam that probably fell somewhere in the vent covering most of the vent opening, thus causing weak air coming out of the vent. Is there a way to remove the foam out without removing the dash or coverings?? I was going to use a strong coat hanger and remove it, but the foam is too big and the vent is too small. Can I remove the foam with the coat hanger from the bottom vent near the leg area?
msrdude is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 12:41   #5 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,661
Re: 03 Navigator one a/c vent not working

Can you take a picture or two of the panel area so I can refresh my memory on what it looks like?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 23:45   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 72
Re: 03 Navigator one a/c vent not working

ok, i did it the hard way. i took a screwdriver and pried the top area and it unclipped, but problem was the bottom area where you have the ashtray and cigarette lighter section made the cover not come off. I saw the 2 vents and clock in the middle was held by 5 clips on top and 4 special kind of clips below it. I removed all the clips but the bottom ones were a pain in the neck. The vent and clock was removed and I used a strong piece on metal wire and started to remove the clog foam inside the vent. All this was not easy and putting it back was worse than removing it. i am serious.
msrdude is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 15:06.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.