04 lincoln Navi Cruise Control not working HELP - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-18-2011, 13:21   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
04 lincoln Navi Cruise Control not working HELP

i have a 04 Navi, the cruise has not worked since i got it, i have check and checked the fuses, brake lights are working fine as well. any ideas of how to test the cruise to see whats going on. when i press the cruise button NO lights come on or anything, i drive over 50 miles round trip to work everyday and really want the cruise working, PLEASE help. thanks
soloblazer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-19-2011, 16:47   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 17
Re: 04 lincoln Navi Cruise Control not working HELP

What button are you pushing for cruise? do all your other steering wheel buttons work? Any ABS lights on or Engine lights on?
tommysauder is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 05:53   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Re: 04 lincoln Navi Cruise Control not working HELP

i try to press the on button and the others as well. the all the right side steering wheel controls work just fine. on the left side the voice button works fine, but the rest do not do anything, the cruise light never comes on at all. No airbag light, and no check engine light are on. hope this helps. thanks i thought it might be the clockspring, i guess it still could be, but everything else is working fine.
soloblazer is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 10:56   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Re: 04 lincoln Navi Cruise Control not working HELP

i have narrowed it down to the PCM, now is it worth the $800 for new pcm and flashing it to have cruise???? this stinks.
soloblazer is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2011, 00:49   #5 (permalink)
Registered User
 
AlwaysFord's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Clarksville, Tn.
Posts: 113
Re: 04 lincoln Navi Cruise Control not working HELP

How did you narrow it down to the pcm? Secondly, there are lots and lots of other factors that can keep your cruise control from initiating. Obviously, fuses. Check them all. You never know. Sometimes the "Radio" fuse can be controlling one simple part of the system that you need right now. Check in applicable relays and all switches related.This is a common Ford problem, and have never heard of it being the PCM. I will see if I can do some more research on your system, and get back with you.
__________________
2001 Ford Expedition Eddie Bauer 4x4 (mine)
2003 Ford Focus SE (the wifey)
AlwaysFord is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2011, 00:57   #6 (permalink)
Registered User
 
AlwaysFord's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Clarksville, Tn.
Posts: 113
Re: 04 lincoln Navi Cruise Control not working HELP

Check your brake deactivation switch on your master cylinder. Make sure everything is within spec on it. That is the most common Ford cruise control problem.
__________________
2001 Ford Expedition Eddie Bauer 4x4 (mine)
2003 Ford Focus SE (the wifey)
AlwaysFord is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 05:26.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.