1999 Ford Expedition Engine Hissing/Sucking - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 12-10-08, 08:36 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
1999 Ford Expedition Engine Hissing/Sucking

It's a 4.6L. I have inspected all of the vacuum lines. It's not coming from the brake booster. I thought it might be the egr. When I get on it or let off the gas, the noise goes away, but when you're cruising or stopped you can hear it. At idle it will flux between 500 and 100 rpm. When I shut it off It makes one last huge sucking noise when the engine stops. There is an electronically controlled valve on the top of the intake and when I unplug it the problem multiplies by 10x. Not sure if this is a choke of some sort or air flow sensor? or if that is even the problem, maybe it could still be the egr?

Any help would be great.
matthew54 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome