2000 expedition - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2008, 11:00   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
2000 expedition

when i start my truck there is a beeping that comes on. five steady beeps. there is no idiot lights on the dash either. then in about 25 minutes it will do it again. and again about every 25 minutes can someone help me please very annoying. later sasquatch
sasquatch is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-05-2008, 09:49   #2 (permalink)
canuck
 
360ci's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Waterloo
Posts: 2,475
Re: 2000 expedition

Fault/short in the electrical system, or your not wearing your seatbelt! Interesting how it occurs every 25min. Are there any engine codes showing up?
__________________
'00 Durango R/T 360ci 290hp (modded); 138,500m
'06 Pontiac G6 GT 3.5L 220hp; 44,000m
'12 Chrysler 200 Limited 3.6L 283hp; 13,000m
'99 Taurus 3.0L 2V Vulcan 145hp; 154,300m - Traded
Amsoil in all vehicles!
360ci is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 13:06   #3 (permalink)
Multi-Group Moderator
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 32
Posts: 1,826
cool Re: 2000 expedition

Quote:
Originally Posted by 360ci
Fault/short in the electrical system, or your not wearing your seatbelt! Interesting how it occurs every 25min. Are there any engine codes showing up?
An airbag system fault. A group of 5 beeps heard used to be an airbag system malfunction that couldn't turn on the air bag light.
__________________
Master ASE Certified L1 Chrysler Technician- still a Ford fan at heart.
1964 Thunderbird Hardtop- Chantily Beige- 390 FE 4V V8-Uncle's Car
1966 Thunderbird Convertible- Red- 390 FE 4V V8- Uncle's other car- waiting for paint and body work!!!
tbird100636 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 15:09   #4 (permalink)
canuck
 
360ci's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Waterloo
Posts: 2,475
Re: 2000 expedition

Oh OK. I take it that it wouldn't throw a code then?
__________________
'00 Durango R/T 360ci 290hp (modded); 138,500m
'06 Pontiac G6 GT 3.5L 220hp; 44,000m
'12 Chrysler 200 Limited 3.6L 283hp; 13,000m
'99 Taurus 3.0L 2V Vulcan 145hp; 154,300m - Traded
Amsoil in all vehicles!
360ci is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 15:11   #5 (permalink)
Multi-Group Moderator
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 32
Posts: 1,826
cool Re: 2000 expedition

Quote:
Originally Posted by 360ci
Oh OK. I take it that it wouldn't throw a code then?
Not always. Depends on the failure. I think if you heard the beeps the module somehow couldn't turn the light on.
__________________
Master ASE Certified L1 Chrysler Technician- still a Ford fan at heart.
1964 Thunderbird Hardtop- Chantily Beige- 390 FE 4V V8-Uncle's Car
1966 Thunderbird Convertible- Red- 390 FE 4V V8- Uncle's other car- waiting for paint and body work!!!
tbird100636 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 05:15   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Re: 2000 expedition

thanks for everyones help. i am going to try to bring to dealer and see. just did't want to spend a ton of money on a 22 yeard old kid trying to find the problem. thanks sasquatch
sasquatch is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 08:15.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.