2003 Expedition EB 4.6L Cuts out when driving? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 07-20-06, 03:50 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1
Question 2003 Expedition EB 4.6L Cuts out when driving?

Hi, Can anyone help or advise me? I have a 2003 Expedition EB with 36,000m on the clock. I was making a trip last week driving around 50mph when the car just cut out on me. I pulled over and restarted the car with no problems - I then carried on with my journey approx 300m with no problems. Today about 1 week and 500m later the car did the same thing again - This time I knocked it into neutral and restarted it with no problems and drove home.

Has this happened to anyone else?
Any suggestions please?

Thanks

Bradkaye1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 07-14-07, 12:40 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2
Re: 2003 Expedition EB 4.6L Cuts out when driving?

Try changing the fuel filter. If it is getting clogged it will starve your engine and kill it. After it quits the crud settles and it will run again.
68driver57 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-24-07, 10:48 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2
Re: 2003 Expedition EB 4.6L Cuts out when driving?

I had the same problem. Going along 60 mph and it was like someone reached in and turned the car off. Everything else still worked except the car was off. I would pull it over to the side of the road and it would always restart. It happened 6-7 times and my mechanic could not figure out what was wrong as it didn't throw any codes. He replaced the fuel filter first time...still happened. He replaced the fuel pump...still happened. Finally, when it happened again it wouldn't restart at all and I had it towed to a Ford dealership. Evidently Ford is aware of this problem....it's with the computer... and fixed it in one day. This is what is on the receipt:
"Verified Concern Test and Replaced Central Junction Box." It cost about $500 I hope this helps someone out there because it was driving me crazy.
Expedition308 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome