2005 Expedition Hard Start and Rough Idle - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2009, 13:41   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4
2005 Expedition Hard Start and Rough Idle

Can anyone help me out a little on this please. it has the 5.4 in it. has all new motorcraft plugs. a while ago i had a check engine light and it was for a #5 cyl. misfire. replaced all plugs and the #5 coil pack and ran great. several months later it is idling rought again and if it sits for a while and you go to start it, it cranks alot before she starts. but after that it starts fine. vehicle runs good just driving it, just idles a little rough when you ate stopped. No check engine lights at this time. Has there been issues with the fuel pumps or injectors on these motors? any help is greatly appreciated. also if it is a injector or fuel pump problem for the hard start , will my powertrain cover this. vehicle has 66,000 miles.

Thanks
2qk4u is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-15-2009, 09:43   #2 (permalink)
TECHNINE & NOMIS UK
 
oneloveofboard's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: MANCHESTER, UK
Posts: 14
Re: 2005 Expedition Hard Start and Rough Idle

Hey man I feel your pain, I have had exactly the same issues, miss fire on #1, then #5 then #6 and keeps coming back for no reason and no pattern ??

I have a 2005 navi with the same engine, I have changed, coils, plugs, and now even changed the lash adjusters in both banks, I still have a louder than average ticking and a rough idle and occasionaly I get a miss fire when cruising.

But someone has just given me a copy of a TSB from FORD for the 2005 edition 5.4 3v, and there is an extended warranty to 120,000 miles regardless of ownership on the fuel injectors. Apparantly they can stick open or closed and FORD has honoured the replacement and any work caused by these.

I live in the UK and have been working with FORD UK CRC and all is being resolved as we speak, so might be an idea contacting your local ford dealer and mentioning the TSB.
oneloveofboard is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 06:58.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.