4x4 not enaging loud pop when put into 4 low - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-06-08, 04:33 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
frown 4x4 not enaging loud pop when put into 4 low

I got stuck yesterday pulling a little ranger out in the snow . I have a 98 eb my 4 wheel came out while in 4 low. Now nothing works. When i put it in 4 low a loud popping sound.
snowmang13 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-06-08, 06:07 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Re: 4x4 not enaging loud pop when put into 4 low

does anyone have an idea on what it could be?
snowmang13 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 03-07-08, 08:49 PM
Registered User
 
RickMN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 231
Re: 4x4 not enaging loud pop when put into 4 low

I'd check the operation of the shift motor first. It's on the transfer case and is a fairly common failure.

I'm a retired ASE Master/L-1 Technician. I still keep current with the latest automotive technology. Visit my blog for cool articles and TSB's: http://www.ricksfreeautorepairadvice.com/
RickMN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome