97 expedition 5.4 new fule pump wont start again - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-03-2009, 19:47   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
97 expedition 5.4 new fule pump wont start again

i have a 97 ford expedition 5.4 motor i put a new fule pump it in today put it all back togeather it started right up let it run for 10 mins turned it off and started it again and turned it right off and tryed to start it again and would not start it cranks but it will not start? got any answers
rashley85 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-03-2009, 19:59   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,726
Re: 97 expedition 5.4 new fule pump wont start again

Is the fuel pump running? When you turn the key to ignition, do you hear the pump run for a few seconds?
Bert is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 20:34   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Re: 97 expedition 5.4 new fule pump wont start again

im not sure i mean it started two time after i put the new pump in but now it just cranks it dosent turn over i was thinkin mabye the filter? or something but i never heard the pump bfor even bfor it stoped workin
rashley85 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 20:43   #4 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,726
Re: 97 expedition 5.4 new fule pump wont start again

If you listen close, you'll hear it. Normaly nobody pays attention. If you have access to another car, listen and you'll see what I mean. You should be able to hear the pump, not very loud, but hear it. That tells you the pump is working.
Bert is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 12:45.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.