99 EB Expedition 175K - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 11-11-07, 06:43 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Nov 2007
Posts: 4
99 EB Expedition 175K

I wanted to throw up a post for good news among Expo owners. i bought my 99 Eddie Bauer with the 5.4L with 52,000 miles on it. I religiously change the oil and it runs great. It blows no smoke. Just today I think I might have a problem with the Idle Air COntrol, because it stalls and idles very very low. Everything is original, Fuel pum, Trans, motor. I thought it might be the fuel pump any ideas? It runs fine when driving down the road, as well as no check engine light. No has 175K
Expo99Guy is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 11-12-07, 05:24 PM
360ci's Avatar
Join Date: Nov 2007
Location: Waterloo
Posts: 2,477
Re: 99 EB Expedition 175K

if it isn't the IAC sensor I'd check the coolant temp sensor. It would be good to get a fuel pressure test done as well. Then you'll know if the pump is slowly going, about to go or will last for another 100K!

'00 Durango R/T 360ci 290hp (modded); 138,500m
'06 Pontiac G6 GT 3.5L 220hp; 44,000m
'12 Chrysler 200 Limited 3.6L 283hp; 13,000m
'99 Taurus 3.0L 2V Vulcan 145hp; 154,300m - Traded
Amsoil in all vehicles!
360ci is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome