99 Expedition intermittent starting - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2010, 13:14   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
99 Expedition intermittent starting

My 99 sometimes has trouble starting. It turns over fine and has always started, but at times it seems it turns over a lot more than normal. I let it sit and in a few minutes try again and it starts. It only does this once in awhile. It never kills once running. Does not seem to matter if motor is cold or hot. Car is well kept, new plugs, wires, filters, has just turned 100K miles. I have put gas injector cleaner in at times. No codes show on computer reader.

Sometimes I can go several days or a week before it has the problem. Then it is OK for awhile.
Harborman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-09-2010, 14:28   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,803
Re: 99 Expedition intermittent starting

Have you checked for spark and fuel when it doesn't start?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 05:08   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Re: 99 Expedition intermittent starting

NO, I have not done that, which would point possibly to the problem area, however by the time and place it does it, I would need assistance to do that. It has fixed itself within a minute or two. I wish it would show a code, but no codes show as I keep the reader with me. I have the 4.6 L engine. The car is extremely clean and well kept. I was hoping someone else had this problem. The crazy thing is, it never quits once running, only hard starting but very intermittent. Next time I will wiggle the ignition switch and see if that is the problem.
Harborman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 17:17.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.