99 Expedition with many problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-22-2007, 07:06   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
confused 99 Expedition with many problems

It started out with the expedition getting stuck into park. One suggestion was to change the shift interlock solenoid. I purchased one and started taking my dash apart to locate it and I took out the ignition switch to test it because someone else had recommended to. It checked out fine, but the day before the SUV got stuck in park the wiper light and 4X4 light on the dash would come on for a split second and then go out and at that very time the radio would go off. If I put the SUV in park the radio would come on again. If that wasn't weird enough, now the windows don't work, the wipers in front and back don't work along with the washer pump, and my foglights and running boards don't work either. One of the manuals that I have has an electronic diagram and I see the GEM module connected to almost everything that is going wrong. In some of the forums that I have been reading it seems that there may be a faulty windshield seal as the culprit causing the GEM and fuse box panel going bad. Someone also suggested checking the TRS (transmission range selector), I couldn't find where it was located. I just wanted to post this to see if anyone could confirm or argue what could really be going wrong here. The GEM is about $310 and the body control module is about the same or more just for parts. That's a lot of money to just replace and pray that it works. ANY HELP IS APPRECIATED!! can reply to jandmcrites@adelphia.net also.

Thanks in advance.
jcrites is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 23:40.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.