99 Expedition will not start - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-28-10, 06:34 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
99 Expedition will not start

99 Eddie Bauer Expedition (5.4L 4x4) will not start. When the key is turned the starter clicks once, the battery has medium - high charge (according to the dial). I have never had any issues with the truck starting other than a dead battery which I changed some months ago. Is it possible that the starter is stuck or went out? Any assistance would be greatly appreciated.

Thanks,
Brent

wileycb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-28-10, 07:54 AM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,311
Re: 99 Expedition will not start

Have you tried jumpstarting it? How about the battery connections, are they clean? What's the voltage of the battery? If all is well there, you could try tapping the starter with a hammer while someone kepps turning to start and clicks. If that does it, the starter needs replacing soon.

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome