ABS, Brake & Anti-Slip Lights Coming On - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-31-2009, 20:39   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1
ABS, Brake & Anti-Slip Lights Coming On

Hi,

I have a 2008 Lincoln Navigator with 38,000 miles. Several months ago these indicator lights started turning on mostly in the morning when it is cold. The three of them are always on together but after a few minutes of driving the ABS and Brake lights go off but the anti-slip does not until you turn the car off and on again after aboout 30 minutes.

I've had other problems (which might be related) like the anti-slip turning on in sharp turns that I am taking slowly and the braking system malfunctioning in a wet road. I have taken it to the dealer several times and they have done a system reset and replaced a sensor. However, the problems continue.

Now they told me they haven't been able to replicate the problem. Any suggestions?

Thank you.
Rwais is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-02-2009, 13:26   #2 (permalink)
canuck
 
360ci's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Waterloo
Posts: 2,475
Re: ABS, Brake & Anti-Slip Lights Coming On

Try another dealer.

What sensor did they replace? The rear axle speed sensor is a common one to go out, as it can turn on the brake and ABS idiot lights and cause a no read speed if you drive under 20mph. You might not get all the symptoms, but I'm certain if they replaced this sensor there is another problem, such as a bad wheel ABS sensor which isn't as common as the rear wheel speed sensor (located above the rear pumpkin/axle).
__________________
'00 Durango R/T 360ci 290hp (modded); 138,500m
'06 Pontiac G6 GT 3.5L 220hp; 44,000m
'12 Chrysler 200 Limited 3.6L 283hp; 13,000m
'99 Taurus 3.0L 2V Vulcan 145hp; 154,300m - Traded
Amsoil in all vehicles!
360ci is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 01:22.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.