Clock losing time... - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2004, 13:01   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3
Clock losing time...

I have a 2003 Expedition with the indash navigation system. It shows the time on the screen and sometimes the clock just stops ticking away the minutes. It will stay stuck on a certain time and after about 10 minutes it will snap back to the correct time.

Anyone else having this problem?

-Ken
klandry is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-08-2008, 11:18   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Calgary, AB, Canada
Posts: 1
Re: Clock losing time...

Hi, I'm having the same problem with my nav system in my 2006 Expedition Limited (I hear it's the Visteon OEM). Initially it was fine, but recently it's been "freezing" up. By this I mean the clock displayed in the upper right corner stops updating - it will show the same time for over an hour on long trips! The location also starts to get very wrong very quickly (I assume this is the dead-reckoning system being used rather than GPS). I thought the only way to fix it was to turn the vehicle off completely, then start up again. But it will eventually happen again. Recently I found that doing a manual position change (somewhere in the Menu->System menu) will also cause it to recover. I've noticed the compass indication being any colour incl red or white - it doesn't seem to matter.

What kind of troubleshooting steps should I be looking at? Is the antenna behind the rear view mirror, or is that the compass?

Also, anybody know if the 2007 CD update by Navteq includes Calgary AB in the update? My house (purchased in 2003) isn't even on their previous map... :-(

And, for a final request from this very helpful group - how could I find information related to this Nav system online? I'd like to check if there's a firmware/software update available. How could I find for sure the manufacturer and model #, and any support information?

Thanks!
meeker is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Part Time Uni - Full Time work can I survive? carazy The Pub 25 07-04-2003 02:48
Digital Clock for AU1 Forte !! Dr Smith General Tech 3 05-05-2003 07:23
'Henry had the dream' Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 03-28-2003 05:58
Team races the clock to resurrect legend Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 12-06-2002 15:54
Interesting Moment in Time FM The Pub 29 02-20-2002 02:38

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 05:39.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.