Code P0175 on 2006 Expedition XLT - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-18-2012, 08:21   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deep South Hampshire UK
Posts: 4
Code P0175 on 2006 Expedition XLT

I've got this code on my vehicle & understand that its running too rich (yeah - its a bit 'ragged' at times) I do have a supplier for parts in the US but the name my garage call the sensors (Lamba) and the names on my parts suppliers site are different & I dont want to order the wrong things as they're not cheap! Can someone help me with the correct US description please
Sailorboy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-18-2012, 08:42   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,805
Re: Code P0175 on 2006 Expedition XLT

It's called Oxygen sensor, or O2 sensor. Lambda is another name for it. It could be other things causing that though. Here's some info on it. OBD-II Trouble Code: P0175 System Too Rich (Bank 1)
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 08:57   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deep South Hampshire UK
Posts: 4
Re: Code P0175 on 2006 Expedition XLT

Many thanks for the link Bert - I'll check the other 'possibles' before I order the sensors

Kind Regards
Sailorboy is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 10:36   #4 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,805
Re: Code P0175 on 2006 Expedition XLT

That code is for only one sensor and not all.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 12:41   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deep South Hampshire UK
Posts: 4
Re: Code P0175 on 2006 Expedition XLT

Hmm - my local garage advised that the sensors are usually 'paired' and it would be better to get both rather than just one? I must say they are good guys that we've been with for about 10 years with a number of vehicles and they're not the sort to pull more work out than necessary.
Your comments/thoughts would be very welcome
Sailorboy is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 13:49   #6 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,805
Re: Code P0175 on 2006 Expedition XLT

If you have 150,000 km it can help to get better mileage due to them getting lazy but not for causing a code. We've had some with 200,000km and still working properly.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 23:03.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.