Help/Advice Please - High Pich Whinning Sound When Starting & Accelerating - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 07-02-08, 09:59 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Question Help/Advice Please - High Pich Whinning Sound When Starting & Accelerating

2000 Exp, 188,000 miles
I have noticed this week a high pitch whinning sound (almost like bees buzzing) when I accelerate, espeicially from stop position. Sound seems to go away when I take my foot off of the accelerator. Doesn't seem to make the sound when the car is in park or neutral and I push on the gas. I have not notice dany other real problems with transmission or gears shifting.

Someone suggested the bearing for the tranny front input shaft. if, so, would this be expensive to replace?


Last edited by Rando; 07-02-08 at 10:00 AM. Reason: spelling
Rando is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 07-02-08, 01:42 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Re: Help/Advice Please - High Pich Whinning Sound When Starting & Accelerating

It it most likely the torque converter and if so, woulf that require a new or rebuilt transmission? 2000 model with 188,000 miles, would it be worth sinking another $3,000 plus into?
Rando is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome