help please - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-16-13, 07:50 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
help please

I have a Eddie Bauer 2003 expedition and my rear heater only blows cold air, any ideas on what it could be?

bam361 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 01-18-13, 06:56 PM
Dazed and Confused
 
CatSkinner's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Upstate New York
Posts: 5,930
Re: help please

The rear heater core is probably the most remote part of the coolant circuit. It can easily get air bound, it's where deposits are likely to settle out, and it will be the first place that will indicate that your pump is getting worn. Any one of these conditions will cause the return hose to be much cooler than the supply, if this is the case, you've got a flow issue. If both pipes are cold, you've probably got complete blockage.

Ever notice that there's so many high performance parts available for GM products?

Did you ever think that maybe they NEED them?
CatSkinner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome