Navigator died twice..weird? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-27-09, 09:26 AM Thread Starter
Registered User
Join Date: Aug 2008
Posts: 26
Navigator died twice..weird?

Twice in the last few days my 2004 Navigator died when making a turn (once left and once right). It's pretty bad because power steering died and my brakes seemed to not work (but both times it was when making a slow turn so it came to a stop quickly).

I put it in park, started it, and it was fine then.

When it died it looked like I turned it off (low oil pressure light flashed for a second and airbag/battery, like when you put the key in the ignition and turn it half way, ACC I think, without starting it).

What could cause this?
04Navigator04 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 06-10-09, 09:26 AM
Registered User
Join Date: Nov 2008
Posts: 6
Re: Navigator died twice..weird?

My 2003 Expedition did the same thing a while back, except my wife was driving in the HOV lane with both kids in the truck. She refused to drive it again until I fixed whatever the problem was. I took it to Autozone and had them check the codes. The code was for a faulty crank position sensor. The part was about $20, and I changed it myself. No problems since then. You can look back to one of my previous posts for the detailed instructions on how to change it. Not easy, but not terribly difficult either.
melackey is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome