Odometer Light Out and Radio Lighting - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2007, 17:44   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 12
Odometer Light Out and Radio Lighting

I have a 99 expedition and the odometer light has always gone in and out from time to time. Now it will not come back on and the lighting for the radio/cd stereo is not working either. the radio works but there is no lighting. Anybody have any ideas?
rick555 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-12-2007, 16:21   #2 (permalink)
Registered User
 
RickMN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 231
Re: Odometer Light Out and Radio Lighting

The most likely cause of intermittent dash lights is usually a bad dimmer switch. However, that wouldn't affect just the single bulb to the odometer or the radio, even though all those bulbs are run through the dimmer. Six bulbs in the instrument panel are all controlled by the dimmer. Your problem should affect all bulbs. But since it isn't, have you employed the possibility that you have a bad bulb in each?
__________________
I'm a retired ASE Master/L-1 Technician. I still keep current with the latest automotive technology. Visit my blog for cool articles and TSB's: http://www.ricksfreeautorepairadvice.com/
RickMN is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2007, 21:33   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 12
Re: Odometer Light Out and Radio Lighting

Thanks for the input. I may check the bulbs however my wife just told me that the odometer light came back on but it is in the trip odometer mode and we have not set it to the trip mode. Sounds like a short or something. About 3-4 years ago a friend used to visit a ford forum and mentioned to me that he seen a discussion about 99 expeditions having a problem with the odometer lighting going in and out and apparently somebody figured out what was causing the problem. However we can't remember what it was.
rick555 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 17:17   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Re: Odometer Light Out and Radio Lighting

I have also a 99 Expedition that does the same thing with the odometer. Were you able to figure it out. By the way, I know of one other that is doing the same.
siggy is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2007, 22:29   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 5
Re: Odometer Light Out and Radio Lighting

This relpy is probably too late, but --- I read postings on another forum about this, the odometer/trip is an LED disply assy soldered to the instrument cluster PC board. It is a common problem for the solder connections of this display to crack, causing what is known as a "cold solder joint". This causes an intermittant connection, IE the display will cut off/on without warning. The condition gets worse until one day the display goes out and doesn't return. There are 2 ways to solve the problem, replace the instrument cluster, about $200+ your time or the mechanic$ time, or remove the cluster, heat up/resolder the connections yourself with a 20 - 40 watt soldering pencil. DON'T USE A HIGH WATTAGE SOLDERING GUN, it will melt/damage the PC board. I believe the hardest part of the repair is actually the dash tear down to R/R the cluster. I doubt if the radio lighting problem is linked to this fix, but ... I can't remember where I read the post, but it was incredibly detailed in tear down aand soldering the connections, photos/illustrations and all. If there's any interest, I'll try to locate the site/forum.
garytmb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 15:24.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.