Remote Start not working on 07 Navigator - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-22-2011, 20:44   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Remote Start not working on 07 Navigator

I had CarMax install a Remote Starter on my Navigator but its not working. It will cut on the lights and I can hear the fan but the engine doesn't start.

When I look in the vehicle the SecuriLock Light is blinking.

In the instructions it says the Red Safety Control Switch has to be off but I don't see a red switch anywhere. Thoughts or Suggestions?
mrgregory29 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-22-2011, 21:30   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,817
Re: Remote Start not working on 07 Navigator

I'm not familiar with the system. I'd take it back to them and have them fix it.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 23:37   #3 (permalink)
Registered User
 
AlwaysFord's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Clarksville, Tn.
Posts: 113
Re: Remote Start not working on 07 Navigator

The securilock feature is the part of your vehicle that is programmed to lock the doors automatically after like 3 minutes when off, or when the vehicle begins to move. If they didnt wire it up right, then the vehicle won't start. I think the crossed some wires on an accident. But one way to check, if you have the keypad entry, is to type in the code, and see if it unlocks your doors. Then, if it does, then type in the wrong code 7 times within 60 seconds, and see if it locks the vehicle down for like 5 minutes. If it does all of this, then they wired it up right, but its not programmed to your computer correctly and they need to reprogram the security software on their install. If it fails to do any of those actions, then chances are they wired it up wrong or again the software was not installed or installed correctly.
__________________
2001 Ford Expedition Eddie Bauer 4x4 (mine)
2003 Ford Focus SE (the wifey)
AlwaysFord is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 06:35.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.