TPMS Reset in 2005 Expedition - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-25-2006, 13:45   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1
confused TPMS Reset in 2005 Expedition

Just had a flat fixed and do not know how to reset the TPMS, does anyone know how in a 2005 Expedition?

Thx
nepats02 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-25-2006, 18:34   #2 (permalink)
Hi-Tech Redneck
 
Johnny Mullet's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ashtabula, Ohio
Age: 43
Posts: 1,486
Re: TPMS Reset in 2005 Expedition

Set all tire pressures.
Turn the key to the "ON" position.
Take a good magnet to each wheel and hold at valve stem for 5 seconds each wheel one at a time.
Done!
Johnny Mullet is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2006, 14:14   #3 (permalink)
Hi-Tech Redneck
 
Johnny Mullet's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ashtabula, Ohio
Age: 43
Posts: 1,486
Re: TPMS Reset in 2005 Expedition

********EDIT************

I just had one in today. Hold the magnet at each wheel one at a time for 9 seconds each.
Johnny Mullet is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2007, 20:27   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1
Re: TPMS Reset in 2005 Expedition

Was the time when you tried the reset when the display read "Tire pressure system fault"?
Did it work?
leyva is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 00:23.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.