Unidentified bump - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum Forum for discussion of the Ford Expedition and Lincoln Navigator.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2008, 08:36   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
confused Unidentified bump

recently noticed my wifes 2000 expedition 4.6 2wd has a weird bump/lunge at low speeds it sounds kinda like bump on the tire about every one revolution of the tires and jerks forward and then back kinda like when you shift a 10 speed bike and the chain slips for a second until it engages this happens on when going under 10 miles per hour like in a parking lot or in the driveway but it is a real noticeable thud you can hear it and feel it. I looked at the u-joints and they seem extremely tight it has 75,000 miles on it. I did notice the output shaft has about a 1/4 inch play up and down when you shake it but the transmission shop I use said that is normal for that vehicle. I am not sure what the deal is I just hate replacing parts to fix it if I am not sure what it is to begin with. Any ideas would be appreciated.

AD
arkansas dave is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-13-2008, 18:44   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Re: Unidentified bump

I drove it again this afternoon and it only does it periodically it isn't consistant.

AD
arkansas dave is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 19:39   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: north carolina
Posts: 7
Re: Unidentified bump

i had something similar on my '97 expedition-noise in the rear end and when backed out of a parking place or was going around a turn, it felt like I was going over a cobblestone road. 2 or 3 times if I'd go over a bump, it felt like the rearend skipped. took it in 4-5 times, explained it and they found nothing. finally had a tech go with me for a ride to feel/hear it. they did some work in the differential and replaced some geras/bearings. fixed now!
anniejrt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 02:48.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.