Vacume brakes when running a solid high lift cam - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Suspension | Wheels&Tires | Brakes
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Suspension | Wheels&Tires | Brakes Sponsored by: Discount Tire Direct

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-16-2007, 15:55   #1 (permalink)
Registered User
 
ZCFairlaneguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 216
Vacume brakes when running a solid high lift cam

I am haveing trouble getting the brake booster to work as stated above I have bleed the brake about a dozen times now and the peddle goes straight to the floor while bairly pulling the car up.
I have reconditioned all of the callipers and the master cyl and the booster the only thing that I have changed is the rear brakes from xw drum to xf disk. I ahve just purchased a comp cams vacume catch can but will this fix my proble any help would be helpful as after 5years bulding this thing and trying to pull up 500hp like it is is scary.
Cheers
T
ZCFairlaneguy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-17-2007, 19:00   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: St Louis, Mo
Posts: 250
Re: Vacume brakes when running a solid high lift cam

You can try installing the vacuum canister. Its kind of a reserve vacuum supply for the brakes. The big cam at an idle does not create much vacuum so the cans are installed. Right now you have very low vacuum to the brake booster.
__________________
I love it when people do things right
Unfortunetly I dont always do that lol
Sand1 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2007, 16:22   #3 (permalink)
Registered User
 
ZCFairlaneguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 216
Re: Vacume brakes when running a solid high lift cam

I have installed the vacume cannister and had brakes for about 3 sets of lights then nothing very scarry 4 lanes of incoming traffic and no breaks.......can anyone help me.
ZCFairlaneguy is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2007, 15:25   #4 (permalink)
Registered User
 
ZCFairlaneguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 216
Re: Vacume brakes when running a solid high lift cam

Found out the problem today and its a bit embaressing I had installed the front callipers on the rong sides thus trapping an air bubble and even though it was bread clear it kept a pocket of air in the fluid.
As a word of warning for all xr-xy owners please be careful as this was a verry easy mistake but a hard one to find.
ZCFairlaneguy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Suspension | Wheels&Tires | Brakes



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 17:08.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.