02 Windstar P1401 EGR DPFE - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar Forum for discussion of all Ford Vans and Ford Mini Vans such as the Ford Aerostar and Ford Freestar.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2006, 10:17   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 1
02 Windstar P1401 EGR DPFE

I have an 2002 Windstar with a Check Engine Light on. Autozone scanned it and came back with P1401 and he wasn't sure what this code was.

After a few phone calls, he told me I needed an EGR Pressure Sensor. When I got home I started looking into it because I am not too familiar with emissions.

Everything I read showed the code to be DPFE Sensor High Voltage. I saw a few sites where people said they cleaned their hoses and wires and reset and everything was fine. Some said that they changed a sensor and everything was fine.

My questions are:

1. Has anyone ever seen this and dealt with it?
2. Is it easy to get to because I am having trouble locating these sensors?

I haven't looked in any manuals, but I figured maybe someone could help...anything would be appreciated.
RonRonRon is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-18-2007, 10:23   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Idaho
Posts: 8
Re: 02 Windstar P1401 EGR DPFE

HI we had that code as well and we replaced the DPFE sensor wich is on the right side of your engine toward the front,right on top next to the battery, its flat on the top and has two hoses that go up into the bottom of it, on the right side of it is the wire harness. All you do is disconnect your neg battery cable, then un clip the wire harness (you really have to push down on the inside clip of the harness to get it off.) Then just pull back and forth to get the sensor off of the two hoses. Then just put the new one on and reconnect your battery. I got ours at autozone, here is the link. The picture should help you locate it. Good luck http://http://www.autozone.com/R,APP...ductDetail.htm
djrolen is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 15:15.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.