1994 Ford Club Wagon Misfiring / Stalling - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar Forum for discussion of all Ford Vans and Ford Mini Vans such as the Ford Aerostar and Ford Freestar.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 06-06-09, 12:28 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10
1994 Ford Club Wagon Misfiring / Stalling

Hey all,

I just got a 1994 Ford Club Wagon with a 460 in it.

I'm experiencing a misfire at random times while the car is idling (it never completely stalls, it always stays running), and also when decelerating. When I give it gas and accelerate, it doesn't do this.

It had been sitting for about 2 years, and after 1 year they drained the gas, tried to start it, but no go. Then a year later, I took over, added gas to the tank (the tank probably had just a gallon or two of bad gas) and it's misfiring.

I added Fuel Injector Cleaner to the tank, and have 3/4 of a tank of fresh gas in there. I've driven about 10 miles on it, after it was sitting.

Could this be an issue of just the bad gas, or clogged injectors? I'd like to troubleshoot it through about 3 tanks of gas running it almost all the way down to see if it resolves the problem, or could this actually damage something?

Any other ideas? The van runs actually pretty good, minus the rough idle and almost stalling.

-Pat
pfeinauer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 06-06-09, 04:43 AM
Always the student
 
thefonz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,737
Re: 1994 Ford Club Wagon Misfiring / Stalling

I would suggest a tune up to start with and go from there.
thefonz is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 06-16-09, 07:24 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10
Re: 1994 Ford Club Wagon Misfiring / Stalling

Alright a little more information:

I have had a tune up done, and the technician was specifically looking for the cutting out and the misfire. This is what he changed:

New Plugs (OEM FORD)
New Spark Plug Wires (OEM FORD)
New Distributor Cap
New Rotor
Replaced CTS sensor (What is this?)
Changed Ignition coil (same problem)
Cleaned Fuel Injectors
Cleaned Throttle Body

It's running a lot better (timing wise etc) but still has exactly the same cuttnig out. Any ideas what it could be from here? I was thinking of replacing the TFI module.

-Pat
pfeinauer is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 06-21-09, 12:40 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10
Re: 1994 Ford Club Wagon Misfiring / Stalling

Replacing the TFI module fixed the problem.
pfeinauer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome